Od šablona do transformacije: Poslovna efikasnost uz Company in Clouds

November 1, 2023
/
3 min čitanja

Želite li unaprijediti efikasnost i digitalizovati svoje poslovanje? Imamo rješenje za vas! U ovom blog post-u ćemo istražiti moć platforme Company in Clouds i kako vam šabloni mogu pomoći da transformišete način na koji razmjenjujete podatke i integrišete ih sa vašim ERP sistemima. Saznajte kako da uštedite vrijeme, povećate tačnost i postignete konkurentske prednosti kroz digitalnu transformaciju.

Platforma Company in Clouds predstavlja visokoefikasan alat za automatizaciju i digitalizaciju poslovanja mikro, malih i srednjih preduzeća, nudeći impresivno povećanje efikasnosti od čak 500% i izuzetnu preciznost od 99,9% prilikom izvlačenja podataka. Ova platforma igra ključnu ulogu u optimizaciji procesa, s posebnim naglaskom na integraciju s računovodstvenim sistemima. U ovom blog postu ćemo detaljno istražiti jednu od ključnih funkcionalnosti platforme - "Templates" odnosno šablone/predloške.

Šabloni kao temeljni element efikasnog elektronskog prenosa podataka

Šabloni, kao jedna od osnovnih značajki Company in Clouds platforme, predstavljaju predefinisane obrasce koji olakšavaju integraciju sa ERP sistemima i drugim tabelama, uključujući Excel i CSV. Njihova suštinska svrha leži u sigurnom i efikasnom elektronskom prenosu podataka, eliminišući potrebu za ručnim unošenjem istih podataka u svaku pojedinačnu bazu.

U prošlosti, proces unošenja podataka zahtijevao je ručno prekucavanje, ali uz upotrebu šablona iz naše platforme, dovoljno je jednom kreirati šablon koji se može lako povezati sa svim relevantnim bazama podataka. Ovaj proces zahtijeva samo nekoliko klikova mišem, pružajući korisnicima brzo i intuitivno iskustvo kreiranja potrebnih šablona.

Univerzalna kompatibilnost CIC šablona sa ERP sistemima

Ono što razlikuje Company in Clouds od drugih rješenja na tržištu je njegova potpuna kompatibilnost sa svim vodećim ERP sistemima, uključujući Pantheon, E-line, Wand 4D, Eurobit, i mnoge druge. Ovo znači da korisnici više ne moraju brinuti o ograničenjima u vezi s povezivanjem s određenim ERP sistemom, čime se eliminira potreba za ručnim unosom podataka ako se koristi više različitih sistema.

Dodatak vrijednosti Company in Clouds platforme leži u sposobnosti korisnika da kreiraju potpuno nove šablone prilagođene njihovim specifičnim potrebama, čime se omogućava kompatibilnost sa različitim formatima podataka. Ovaj pristup pruža korisnicima fleksibilnost i prilagodljivost u radu sa različitim ERP sistemima i poslovnim procesima.

Kako možete napraviti šablone na CIC platformi? 

Uvidjeli ste da želite testirati našu platformu, prijavili ste se za 14-dnevno besplatno probno razdoblje, otvorili ste platformu i želite početi s korištenjem, ali niste sigurni odakle da krenete. Imate više faktura koje želite skenirati i unijeti, a potom obraditi. Potreban vam je šablon za Pantheon, jer želite pripremiti fakture za knjiženje. Otvorili ste sekciju Templates i kako dalje? 

Ne brinite, u narednim redovima otkrit ćemo vam kako da kreirate potrebni šablon. 

1. Otvaranje modula šablona/predloška

Prvi korak je otvaranje modula za šablone u CIC platformi. Ovo možete postići jednostavnim pristupom modulu "Template" na korisničkom interfejsu.

2. Kreiranje šablona/predloška

Klikom na tipku ''Create a template'' otvara se prozor za kreiranje željenog šablona/predloška (template). Izgled šablona/predloška treba da bude kao izgled excel fajla ranije definisanog od strane ERP-a koji je u upotrebi, u našem primjeru Pantheon. Ako se pirate odakle vam predefinisani potrebni podaci - odgovor je jednostavan dostavit će vam ih vlasnik ERP sistema. Šablon/Predložak može izgledati i kao neki željeni Excel ili CSV sheet, (npr. za knjigu ulaznog protokola, knjigu prihoda i rashoda, kao i raznih drugih evidencija). 

3. Imenovanje i opis šablona

Dajete ime i opis šablona/predloška. Sloboda imenovanja u potpunosti pripada vama, te možete odlučiti na koji način će vam biti najjednostavnije da pronađete šablone kasnije. 

4. Podešavanje parametara za upload faktura

Nakon imenovanja vrijeme je za podešavanje željenih parametra za upload ulaznih faktura. Podesite sve potrebne parametre. Naša platforma već ima uključene parametre koji se često koriste, te ih samo možete odabrati klikom na kvadratić sa nazivom parametra. Selekcija parametra se vrši odabirom odgovarajućeg kvadratića, ako napravite grešku, istu je lako ukloniti, ponovnim klikom na parametra. Odabrane parametre možete i preimenovati u skladu sa svojim potrebama. U polje “Parameter Names” unesite željeno ime. 

Ako na našoj postojećoj listi niste pronašli parametra koji vam je potreban, isti možete dodati. Potrebno je da kliknite na znak plus, odnosno polje “Additional parameters” te odaberete ime željenog parametra. U skladu s potrebama dodijelite naziv i vrijednost kolone, koje će biti ispisana u vašem tabelarnom šablonu/predlošku.

5. Pregled i editovanje 

Nakon što dodate  sve p željenje parametre, platforma vam nudi mogućnost da pomjerite parameter na odgovarajuće mjesto. Svoj šablon/predložak kreirate upravo onako kako želite. Prije samog kreiranja sistem nudi opciju pregleda sačinjenog šablona/predloška. Klikom na dugme “Preview” sistem će prikazati kako izgleda vaš šablon prije nego što isti kreirate i spasite. U ovom trenutku imate opciju da isti editujete. 

6. Kreiranje šablona

Nakon što ste zadovoljni izgledom kreiranog šablona, potrebno je da kliknete na dugme “Create a template” i naj taj način vaš template je kreiran i spreman za dalju upotrebu. 

Ovaj postupak ne samo da osigurava efikasno upravljanje podacima već i pruža intuitivan put ka potpunoj digitalnoj transformaciji vašeg poslovanja. Slobodno istražite sve mogućnosti koje CIC platforma pruža kako biste optimizovali svoje poslovne procese.

Kako dalje nakon kreiranja šablona: Optimizacija elektronske razmjene podataka

Nakon uspješnog kreiranja šablona, postavlja se pitanje: "Šta sada?" Kao što smo već naglasili na početku ovog blog posta, ključna svrha šablona je olakšavanje elektronske razmjene podataka. Evo koraka koje možete preduzeti kako biste iskoristili puni potencijal svojih kreiranih šablona.

1. Prenos i punjenje podataka

Vaš kreirani šablon sada postaje središnji alat za prenos, punjenje i ispis podataka u ERP sisteme ili željene tabele. Kroz jednostavnu integraciju, ovi šabloni postaju most između vaše platforme i ciljanih sistema, omogućavajući brz i precizan prenos informacija.

2. Definisanje linkova u šablonima

U svakom šablonu/predlošku možete precizno definisati link koji vodi do fakture koja je pročitana ili se nalazi u digitalnom obliku. Ovaj link ima ključnu ulogu u olakšavanju pretrage arhive, posebno u situacijama inspekcijskih kontrola. Pruža vam brz pristup relevantnim dokumentima, unapređujući transparentnost i efikasnost vašeg arhiviranja.

3. Višestruka upotreba šablona

Dobra vijest je da jedanput kreiran šablon/predložak može biti korišten od strane više korisnika neograničen broj puta. Ova funkcionalnost dodatno optimizuje vaš rad, omogućavajući ponovnu upotrebu šablona za različite procese i dokumente.

4. Neograničen broj šablona

Company in Clouds platforma pruža neograničen broj šablona/predložaka, prateći potrebe vašeg rastućeg poslovanja. Bez ograničenja u broju, imate slobodu kreiranja specifičnih šablona za različite vrste dokumenata, bez obzira da li su skenirani, u PDF formatu ili slikani.

Ovaj postupak pojednostavljuje procese elektronske razmjene podatak i unapređuje vašu operativnu efikasnost i arhiviranje, pružajući snažan temelj za daljnju digitalnu transformaciju poslovanja.

Uz Company in Clouds štedite vrijeme i povećavate efikasnost

U svijetu gdje se digitalizacija često doživljava s određenom dozom straha, Company in Clouds predstavlja revolucionarnu perspektivu. Umjesto da gledamo na digitalne alate kao prijetnju radnim mjestima, trebali bismo ih posmatrati kao vrijedne saveznike u poboljšanju efikasnosti poslovanja.

Digitalna transformacija bez zamjene ljudskih resursa

Ono što razlikuje Company in Clouds od drugih alata jeste naš pristup digitalizaciji. Naša platforma nije namijenjena zamjeni ljudskog faktora; naprotiv, stvorena je kako bi unaprijedila rad vašeg tima. Postavljena je s ciljem rješavanja dosadnih, repetitivnih zadataka podložnih greškama, pružajući vam ne samo uštedu vremena već i povećanu preciznost prilikom ekstrakcije podataka.

Fokus na ključnim aspektima poslovanja

S obzirom na uštedu vremena i povećanu tačnost u procesima, Company in Clouds vam omogućava da efikasnije upravljate resursima i uštedite novac. Ova platforma nije samo alat za automatizaciju; ona je vaš strateški saveznik koji vam daje priliku da se fokusirate na ključne aspekte poslovanja. Umjesto da se bavite rutinskim zadacima, možete se posvetiti širenju svog preduzeća i ostati konkurentni na zahtjevnom tržištu.

Ako želite iskoristiti sve benefite Company in Clouds platforme i ostati korak ispred konkurencije, slobodno nas kontaktirajte za konsultacije. Naš stručni tim je tu da vam pomogne prilagoditi platformu vašim specifičnim potrebama.



Da li ste spremni za automatizaciju procesa?

Company in Clouds nudi jednostavan i intuitivan korisnički protok koji minimizira kognitivno opterećenje i smanjuje prostor za greške.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.