Prednosti koje donosi Company in Clouds

November 21, 2023
/
4 min čitanja

Digitalizacija u mikro, malim i srednjim preduzećima danas nije samo buzzword, već ključna komponenta uspješnog poslovanja. Ovaj članak nije još jedna u nizu tehnoloških rasprava, već poziv na putovanje ka poslovanju budućnosti uz našu platformu, Company in Clouds. Važnost digitalizacije gotovo niko ne osporava, ali se mnogi plaše koraka koje trebaju poduzeti da bi digitalizovali svoje poslovanje. O važnosti i načinima digitalizacije govorili smo u jednom od naših prethodnih članaka, koji možete pogledati ovdje. Danas sa vama želimo podijeliti ulogu platforme Company in Clouds u digitalizaciji vašeg biznisa, te vam predstaviti ključne benefite koje pruža naša platforma.

Naša uloga u digitalizaciji vašeg biznisa

Prije nego što dublje zaronimo u ključne benefite koje pružamo, hajde da se vratimo korak unazad. Dugujemo vam objašnjenje - zašto baš "Company in Clouds"? Nije to samo marketinški trik; to je naša vizija sadašnjosti i budućnosti poslovanja. Zamislite futuristički svijet gdje su oblaci mjesto gdje se dešava sve što je važno za vaš biznis. Bez stvarnih oblaka, bez meteoroloških pitanja - samo digitalni oblaci koji omogućavaju brže, efikasnije i održivo poslovanje.

Svijet koji smo zamislili dok smo stvarali Company in Clouds nije bio samo tehnološki napredan; bio je i odgovoran prema budućim generacijama. Kako? Pa, ne samo da olakšavamo vaše svakodnevne poslovne zadatke već i smanjujemo negativan utjecaj na okoliš. Smanjenje potrošnje papira i izbjegavanje gubitka vremena na nepotreban administrativni rad postali su ključne tačke naše misije. Pored smanjenja potrošnje papira, uz Company in Clouds znatno se smanjuje upotreba poštanskih usluga, koje se najčešće obavljaju putem drumskog i avio saobraćaja. Oni u kombinaciji proizvode čak 15% od ukupne emisije CO2. 

Umjesto gomilanja papira i beskrajnih posjeta računovodstvu, zamislite da sve obavljate brzo i efikasno, jednostavnim klikom miša. Kroz Company in Clouds, želimo da vam pružimo ne samo platformu za digitalizaciju već i partnerstvo u vašem putovanju ka poslovnom uspjehu. Ostanite s nama dok istražujemo kako naša platforma može unaprijediti svaki aspekt vašeg poslovanja. Zajedno gradimo most ka poslovnoj budućnosti - gdje je sve moguće, čak i poslovanje u oblacima.

Nastavite čitati jer ćemo vam detaljnije predstaviti ključne benefite Company in Clouds platforme, korak po korak, jer digitalizacija ne mora biti neprohodan put. Naš cilj je potpuna digitalizacija u saradnji sa vladajućim institucijama u Bosni i Hercegovini, te olakšanje prekogranične saradnje sa ostalim zemljama u regionu. 

Company in Clouds platforma je jedinstven i pristupačan alat koji će ubrzati vaš prelezak na digitalno poslovanje, pružajući vam istvoremeno potpunu sigurnost podataka i poslovanja. 

Ključne prednosti koje donosi platforma Company in Clouds

Ako ste se do sada imali priliku susresti sa nekim od naših sadržaja vjerovatno znate da je jedna od ključnih prednosti koju donosi naša platforma ušteda vremena, te povećanje efikasnosti poslovanja. No ovo je samo početak niza prednosti koje donosi naša platforma. No prije nego što krenemo sa nabrajanjem svih prednosti koje donosi naša platforma, želimo odgovoriti na jedno od često postavljenih pitanja. Za koja je namijenjena Company in Clouds platforma? Platformu smo inicijalno kreirali za računovodstvene timove, kako bismo automatizirali broj manuelnih i repetitivnih zadataka. Tokom faze testiranja sa beta korisnicima, ustanovili smo da je našoj platformi potrebno dodati neke funkcionalnosti, kako bi ona bila upotrebljiva širokom broju preduzeća. Jednostavan odgovor na pitanje glasi - Company in Clouds platformu mogu koristiti mikro, srednja, mala i velika preduzeća. 

Ušteda novca

U poslovnom svijetu gdje je svaki euro važan, optimizacija finansijske strategije postaje ključna za dugoročni uspjeh. Jedan od najznačajnijih benefita koje pruža Company in Clouds platforma ogleda se u sposobnosti da ubrza vašu naplatu i smanji troškove poslovanja.

1. Skraćeni rokovi plaćanja

Company in Clouds omogućava efikasno upravljanje finansijama vašeg preduzeća, što uključuje i skraćivanje rokova plaćanja. Brža obrada faktura i elektronsko praćenje plaćanja znače da sredstva stižu na vaš račun u rekordnom vremenu. Kako to utiče na vašu zaradu? Viša likvidnost osigurava da imate pristup potrebnim resursima bez nepotrebnog čekanja.

2. Ušteda na poštanskim uslugama

Zaboravite na troškove slanja fizičkih dokumenata poštom. Company in Clouds eliminira potrebu za tradicionalnim metodama dostave, pružajući vam mogućnost slanja i primanja elektronskih dokumenata. Ovaj korak štedi vrijeme i značajno smanjuje troškove poštanskih usluga. 

3. Smanjenje finansijskog stresa

Uz Company in Clouds, finansijski tim može predvidjeti i upravljati gotovinskim tokom s većom preciznošću. To znači manje iznenađenja, manje stresa i bolju kontrolu nad finansijskim resursima. Smanjenje neizvjesnosti u vezi s naplatom i troškovima pridonosi stabilnijem poslovanju i povećava finansijsku održivost.

Povećanje zarade u savremenom poslovnom okruženju nije samo o povećanju prihoda; jednako je važno i efikasno upravljanje troškovima. Company in Clouds vam pruža alate da transformišete svoju finansijsku strategiju, čineći je održivom i prilagodljivom. Kroz skraćene rokove plaćanja, uštede na poštanskim uslugama i smanjenje finansijskog stresa, naša platforma postaje ključni saveznik u ostvarivanju finansijskog uspjeha vašeg preduzeća.

Automatizacija procesa

U poslovnom okruženju vrijeme često igra važnu ulogu, a automatizacija procesa postaje ključna strategija za optimizaciju rada. Jedan od ključnih benefita koje donosi Company in Clouds platforma leži u sposobnosti automatizacije radnih procesa, što direktno dovodi do povećanja efikasnosti vašeg tima.

1. Smanjena potreba za ručnim unosom podataka

Jedan od najvećih izazova sa kojima se suočavaju preduzeća jeste ručni unos podataka. Ovaj proces zahtijeva dosta vremena i podložan je greškama. Company in Clouds automatizuje ovaj proces, eliminišući potrebu za ručnim unosom podataka. Vaši zaposleni sada mogu usmjeriti svoje resurse na zadatke koji zahtijevaju kreativnost i analitičke vještine umjesto gubitka vremena na monotone administrativne zadatke.

2. Brza obrada informacija

Platforma omogućava brzu i preciznu obradu informacija bez ljudske intervencije. Vaši timovi će primjetiti značajno smanjenje vremena potrebnog za završetak zadatka, a brza reakcija na promjene u poslovnom okruženju postaje stvarnost. Time, ne samo da povećavate produktivnost, već i stvarate okruženje gdje informacije kruže brže nego ikad prije.

3. Smanjenje grešaka i povećanje tačnosti:

Ručni unos podataka često dovodi do grešaka, koje mogu imati ozbiljne posljedice na poslovanje. Automatizacijom procesa, Company in Clouds smanjuje mogućnost ljudskih grešaka, čime povećava tačnost podataka. Ovo je ključno ne samo za operativnu efikasnost već i za očuvanje ugleda vašeg preduzeća.

Automatizacija radnih procesa putem Company in Clouds platforme štedi vrijeme i podiže nivo efikasnosti vašeg poslovanja. Ovaj benefit nije samo tehnološki napredan, već i ključan za postizanje konkurentske prednosti u dinamičnom poslovnom okruženju. Ostanite korak ispred, dopustite da automatizacija bude pokretačka snaga vašeg uspjeha.

Centralizacija dokumentacije 

Company in Clouds donosi revoluciju u centralizaciji dokumentacije, pružajući vašem preduzeću integrisano i lako dostupno skladište podataka. Umjesto da tragate kroz niz različitih sistema, sada sve što vam je potrebno možete pronaći na jednom mjestu. Ova centralizacija ne samo da olakšava pristup informacijama, poboljšava preglednost i podržava bolju saradnju među članovima tima, već i znatno olakšava inspekcijske kontrole.

Osim toga, sigurnost vaših podataka je naša prioritet. Company in Clouds poštuje stroge AWS (Amazon Web Services) standarde sigurnosti, uz dodatak specijalnih slojeva sigurnosti koje je implementirao naš tehnički partner. Ovo osigurava da su vaši podaci zaštićeni od neovlaštenog pristupa, pružajući vam mir uma dok se fokusirate na ključne aspekte poslovanja.

Online razmjena dokumentacije

Naša platforma omogućava vašem timu brzu i efikasnu online razmjenu dokumentacije, nevezano za geografsku lokaciju. Bilo da ste na putu, kod kuće ili u kancelariji, pristup ključnim dokumentima je jednostavan i trenutan. Ova online dostupnost ubrzava procese i olakšava timsku saradnju, omogućavajući zaposlenima da rade sinhronizovano bez obzira na fizičku distancu. Time, Company in Clouds stvara fluidan protok informacija, unaprjeđujući produktivnost i povećavajući agilnost vašeg tima. Vaša dokumentacija putuje tamo gdje vam je potrebna, u realnom vremenu, čineći radne procese još efikasnijim. 

Pristupačna cijena

Kada je riječ o cjenovnoj pristupačnosti, shvatamo da jedno rješenje ne odgovara svima. Imamo na umu da svaki klijent ima svoje specifične potrebe, stoga nudimo individualizovane pakete prilagođene vašem poslovanju. Ovo nije samo pristupačno rješenje, već i prilagodljivo vašim jedinstvenim zahtjevima. Da bismo vam omogućili potpunu transparentnost i kontrolu nad cijenom, koristite naš kalkulator kako biste inicijalno provjerili odgovarajući paket za vaše potrebe. Dozvolite nam da prilagodimo naše rješenje vašim specifičnostima i pomognemo vam da postignete poslovni uspjeh.

Da li je došlo vrijeme za digitalizaciju vašeg poslovanja?

Ovo je pitanje na koje samo vi možete odgovoriti, a mi vas želimo pozvati na put ka digitalnom uspjehu. Digitalizacija nije samo tehnološka inovacija, već imperativ za održivost i konkurentsku prednost vašeg poslovanja. Kroz našu platformu, Company in Clouds, otvaramo vrata poslovne budućnosti, gdje su efikasnost, održivost i brzina ključni igrači.

Nadamo se da smo vam približili ulogu naše platforme u vašem putovanju ka digitalizaciji. Sa skraćenim rokovima plaćanja, uštedom na poštanskim uslugama, automatizacijom procesa, centralizacijom dokumentacije, online razmjenom informacija i pristupačnim cjenovnim paketima, Company in Clouds postaje vaš neprocjenjivi partner u transformaciji poslovanja.

Ako ste još uvijek u razmišljanju ili tražite savjet o početku digitalizacije, naš tim je tu da vas podrži. Digitalna transformacija je vaša odluka, a mi smo ovdje da vam pružimo podršku na putu ka uspjehu. Nastavite čitati, istraživati i razmišljati digitalno. Vaše poslovanje zaslužuje najbolje, a mi smo ovdje da vam to omogućimo.

Da li ste spremni za automatizaciju procesa?

Company in Clouds nudi jednostavan i intuitivan korisnički protok koji minimizira kognitivno opterećenje i smanjuje prostor za greške.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.